Mathias Lager

En termossamlande klant!

Glad, positiv, flummig, slarvig, tålmodig och klantig - så beskriver Crazy Lager sig själv. En perfekt blandning av egenskaper för att bli en skicklig gitarrist uppenbarligen.

Mathias började spela gitarr redan som nioåring och det har han gjort sedan dess.

Förutom att spela gitarr i Barbados skriver han musik och umgås så mycket han hinner med sin familj. Han gillar även att läsa böcker och att snickra.

Crazy Lager samlar på termosar och önskar att det stod en gammal T-Ford på hans uppfart hemma i Kullavik. Gamla prylar är häftiga tycker han. Om han vann 10 miljoner skulle han resa ofta, köpa en ny bil (kanske en gammal T-Ford…) och sedan skulle han ha en stor rejäl fest för alla trevliga människor han känner!

Svensk sommar gör Lager glad och social. Då vill han umgås med folk, grilla och må gott. Vintern däremot skulle han gärna avstå, förutom julen. Tomten gillar han!

Wordfeud är favoritspelet på mobiltelefonen och det senaste impulsköpet han gjorde var en säckpipa. Om han hamnade på en öde ö skulle han bjuda in Robinson Crusoe som vet hur man tar sig därifrån. På fikabordet tar han hellre en kaka än en bulle till kaffet.

Frölunda är hockeylaget som gäller och Gangnam Style går att lyssna på påstår Lager. På frågan vad han gör om tio år svarar han; -”Spelar i Barbados och har fullt sjå att hålla ordning på mina tre tonårsdöttrar!”

Peter “PP” Samuelsson

– Harley Davidson-åkare som gillar fart och fläkt!

Peter “PP” Samuelsson är nybliven Varbergsbo och beskriver sig själv som en glad, svarthårig kille som gillar tempo.

Han är basist i Barbados och musikstudioägare där han arbetar som producent och ljudtekniker. Dessutom frilansar han som basist när han har tid över.

“PP” lärde sig tidigt att spela gitarr och sjöng en hel del hemma samtidigt som han spelade in det han skapade. Sen startade han ett band och den som var sämst på gitarren fick spela bas och det var så basen hamnade i hans händer.

Peter gillar att resa och senaste semestern gick till Grekland och nästa gång det vankas ledigt bär det av till Västindien. Vann han 10 miljoner skulle han ta med sig ett gäng trevliga människor och resa runt i världen och ta dagen som den kommer.

Om han strandade på en öde ö skulle han helst vilja ha familjen Samuelsson vid sin sida och då skulle det bli fart och fläkt där lovar han.

Andra saker Peter uppskattar är att ge sig ut i skogen en varm sommarkväll och ta ett kvällsdopp i en avlägsen skogstjärn eller åka skoter där det är mycket snö och ordentlig vinter.

Långkalsongerna åker på första oktober och av den tjugonde maj, så kyla är inget problem för honom.

Något han kanske inte skryter dagligen med är en dold talang han har; “Pp” är faktiskt grym på att väva mattor. Spelar han spel på sin iPhone så blir det Dracula2 och på frågan om vad han gör om tio år, svarar han direkt; -“Turnerar med Barbados!”

Björn Lagerström

Killen med starka tänder!

Partillebon Björn Lagerström, eller “Benji” eller “Yoki” som han också kallas, tycker att livet är till för att avnjutas. Det görs bäst i gymmet eller i soffan om han själv får bestämma.

Björn beskriver sig själv som en glad och snäll kille med taskig humor. Dessutom är han otroligt skadeglad.

Sitt intresse för sång fick han under en skolmusikal i årskurs nio och sedan den dagen går han alltid omkring gnolande.

Resor är något Björn gillar. Senaste semestern åkte han till Platanias i Grekland och nästa går till Grand Canyon, Arizona USA. Vann han 10 miljoner skulle han resa runt i världen och upptäcka den på riktigt. Dessutom skulle kan gärna byta sin Peugeot 307 mot en Lamborghini Aventador.

Tekniska prylar och sport är också uppskattat.

Tack vare Youtube och Svt Play har Björn hyfsad koll på melodifestivalen och sportkanalerna.

Fick han bestämma skulle Djurgården vinna SM-guld i hockey varje år.

Favoritspelet på mobiltelefonen är Bear Grylls Survival run och om han hamnade på en öde ö skulle David Beckham vara en tänkbar gäst. Då skulle herr Lagerström passa på att ta reda på hur herr Beckham gör för att alltid vara populär och i ropet.

Det inte många vet om Björn är att han faktiskt aldrig haft något hål i sina tänder. Tandborsten är med andra ord hans bästa vän!

En person han beundrar är Ola Salo. Texten till “It takes a fool to remain sane” är tänkvärd och något alla borde lära av tycker han.

Senaste impulsköpet är ett par Humörbyxor som han budade hem från Tradera och Björns Barbadosfavoritlåt är “Se mig”.

Håkan Svärd

En mygghatare som aldrig gör impulsköp!

Snäll, lugn och kanske lite seg i starten! Så beskriver Göteborgsbon Håkan sig själv. Han började spela instrument vid nio års ålder och är mestadels självlärd.

När han inte spelar med Barbados så vill han helst vara hemma och ta hand om sin familj så mycket han bara hinner. Han tar gärna med familjen på semester och senaste resan gick till Kolimbari på Kreta. Nästa gång det är dags blir det Costa de Almeria i Spanien.

På Håkans uppfart står en Toyota Avensis och en VW Caddy, men när han vunnit 10 miljoner så byter han ut dessa mot en Lexus.

Dessutom tänker han ta pension så han kan njuta så mycket som möjligt av sin nya bil! En person värd att beundra enligt Håkan är Keith Richards. Varför? Jo, för att karlen faktiskt fortfarande lever! En bedrift menar Håkan.

Om han hamnar på en öde ö bjuder han gärna in Shania Twain. Ensamheten kommer att se till så att hon avgudar Håkan med tiden!

Det bästa med svensk vinter är att den är myggfri och det bästa med svensk sommar är att den är snöfri.

Favoritappar på mobiltelefonen är Handelsbankens app och Transportstyrelsens app för trängselskatt. De är enligt Håkan oumbärliga!

Till kaffet tar han hellre en bulle än en kaka och blir det tal om fotboll hejar han hellre på Messi än Zlatan.

På frågan om vilken Barbadoslåt han gillar allra mest svarar han; -”Kom hem!”

Oskar Sohlberg

Barbados är glada att äntligen presentera en ny trummis efter att Viktor kastade in trumpinnarna vid nyår. Läs här Oskars egna rader.

Hej! Oskar Sohlberg - 23 år. Från och med idag kan jag stolt titulera mig trummis i Sveriges bästa band – Barbados! Vissa av er har kanske redan stött på mig då jag flertalet gånger har hoppat in och lirat trummor med grabbarna när det har behövts. Under dom senaste åren har jag själv spelat trummor med coverbandet Tredag från Göteborg och med min goda vän Jakob Karlberg.

Att få ta över trumstolen i Barbados är en sann ära, jag ser så mycket fram emot att få träffa er alla där ute på vägarna! Stort tack till mina nyblivna kollegor i bandet för förtroendet! /Oskar