Mathias Lager

En termossamlande klant!

Glad, positiv, flummig, slarvig, tålmodig och klantig - så beskriver Crazy Lager sig själv. En perfekt blandning av egenskaper för att bli en skicklig gitarrist uppenbarligen.

Mathias började spela gitarr redan som nioåring och det har han gjort sedan dess.

Förutom att spela gitarr i Barbados skriver han musik och umgås så mycket han hinner med sin familj. Han gillar även att läsa böcker och att snickra.

Crazy Lager samlar på termosar och önskar att det stod en gammal T-Ford på hans uppfart hemma i Kullavik. Gamla prylar är häftiga tycker han. Om han vann 10 miljoner skulle han resa ofta, köpa en ny bil (kanske en gammal T-Ford…) och sedan skulle han ha en stor rejäl fest för alla trevliga människor han känner!

Peter “PP” Samuelsson

– Harley Davidson-åkare som gillar fart och fläkt!

Peter “PP” Samuelsson är nybliven Varbergsbo och beskriver sig själv som en glad, svarthårig kille som gillar tempo.

Han är basist i Barbados och musikstudioägare där han arbetar som producent och ljudtekniker. Dessutom frilansar han som basist när han har tid över.

“PP” lärde sig tidigt att spela gitarr och sjöng en hel del hemma samtidigt som han spelade in det han skapade. Sen startade han ett band och den som var sämst på gitarren fick spela bas och det var så basen hamnade i hans händer.

Andra saker Peter uppskattar är att ge sig ut i skogen en varm sommarkväll och ta ett kvällsdopp i en avlägsen skogstjärn eller åka skoter där det är mycket snö och ordentlig vinter.

Långkalsongerna åker på första oktober och av den tjugonde maj, så kyla är inget problem för honom.

Björn Lagerström

Killen med starka tänder!

Partillebon Björn Lagerström, eller “Benji” eller “Yoki” som han också kallas, tycker att livet är till för att avnjutas. Det görs bäst i gymmet eller i soffan om han själv får bestämma.

Björn beskriver sig själv som en glad och snäll kille med taskig humor. Dessutom är han otroligt skadeglad.

Sitt intresse för sång fick han under en skolmusikal i årskurs nio och sedan den dagen går han alltid omkring gnolande.

Tekniska prylar och sport är också uppskattat.

Tack vare Youtube och Svt Play har Björn hyfsad koll på melodifestivalen och sportkanalerna.

Det inte många vet om Björn är att han faktiskt aldrig haft något hål i sina tänder. Tandborsten är med andra ord hans bästa vän!

En person han beundrar är Ola Salo. Texten till “It takes a fool to remain sane” är tänkvärd och något alla borde lära av tycker han.

Senaste impulsköpet är ett par Humörbyxor som han budade hem från Tradera och Björns Barbadosfavoritlåt är “Se mig”.

Håkan Svärd

En mygghatare som aldrig gör impulsköp!

Snäll, lugn och kanske lite seg i starten! Så beskriver Göteborgsbon Håkan sig själv. Han började spela instrument vid nio års ålder och är mestadels självlärd.

När han inte spelar med Barbados så vill han helst vara hemma och ta hand om sin familj så mycket han bara hinner. .

Dessutom tänker han ta pension så han kan njuta så mycket som möjligt av sin nya bil! En person värd att beundra enligt Håkan är Keith Richards. Varför? Jo, för att karlen faktiskt fortfarande lever! En bedrift menar Håkan

På frågan om vilken Barbadoslåt han gillar allra mest svarar han; -”Kom hem!”

Oskar Sohlberg

Barbados är glada att äntligen presentera en ny trummis efter att Viktor kastade in trumpinnarna vid nyår. Läs här Oskars egna rader.

Hej! Oskar Sohlberg - 23 år. Från och med idag kan jag stolt titulera mig trummis i Sveriges bästa band – Barbados! Vissa av er har kanske redan stött på mig då jag flertalet gånger har hoppat in och lirat trummor med grabbarna när det har behövts. Under dom senaste åren har jag själv spelat trummor med coverbandet Tredag från Göteborg och med min goda vän Jakob Karlberg.

Att få ta över trumstolen i Barbados är en sann ära, jag ser så mycket fram emot att få träffa er alla där ute på vägarna! Stort tack till mina nyblivna kollegor i bandet för förtroendet! /Oskar