Lager_Card_WEB

Mathias Lager

– en termossamlande klant!

Glad, positiv, flummig, slarvig, tålmodig och klantig – så beskriver Crazy Lager sig själv. En perfekt blandning av egenskaper för att bli en skicklig gitarrist uppenbarligen. Mathias började spela gitarr redan som nioåring och det har han gjort sedan dess. Förutom att spela gitarr i Barbados skriver han musik och umgås så mycket han hinner med sin familj. Han gillar även att läsa böcker och att snickra.

Crazy Lager samlar på termosar och önskar att det stod en gammal T-Ford på hans uppfart hemma i Kullavik. Gamla prylar är häftiga tycker han. Om han vann 10 miljoner skulle han resa ofta, köpa en ny bil (kanske en gammal T-Ford…) och sedan skulle han ha en stor rejäl fest för alla trevliga människor han känner!

Svensk sommar gör Lager glad och social. Då vill han umgås med folk, grilla och må gott. Vintern däremot skulle han gärna avstå, förutom julen. Tomten gillar han! Wordfeud är favoritspelet på mobiltelefonen och det senaste impulsköpet han gjorde var en säckpipa. Om han hamnade på en öde ö skulle han bjuda in Robinson Crusoe som vet hur man tar sig därifrån. På fikabordet tar han hellre en kaka än en bulle till kaffet.

Frölunda är hockeylaget som gäller och Gangnam Style går att lyssna på påstår Lager. På frågan vad han gör om tio år svarar han; -”Spelar i Barbados och har fullt sjå att hålla ordning på mina tre tonårsdöttrar!”

 

 

PP_Card_WEB

Peter “PP” Samuelsson

– Harley Davidsonåkare som gillar fart och fläkt!

Peter “PP” Samuelsson är nybliven Varbergsbo och beskriver sig själv som en glad, svarthårig kille som gillar tempo. Han är basist i Barbados och musikstudioägare där han arbetar som producent och ljudtekniker. Dessutom frilansar han som basist när han har tid över.

“PP” lärde sig tidigt att spela gitarr och sjöng en hel del hemma samtidigt som han spelade in det han skapade. Sen startade han ett band och den som var sämst på gitarren fick spela bas och det var så basen hamnade i hans händer.

Peter gillar att resa och senaste semestern gick till Grekland och nästa gång det vankas ledigt bär det av till Västindien. Vann han 10 miljoner skulle han ta med sig ett gäng

trevliga människor och resa runt i världen och ta dagen som den kommer. Om han strandade på en öde ö skulle han helst vilja ha familjen Samuelsson vid sin sida och då skulle det bli fart och fläkt där lovar han.

Andra saker Peter uppskattar är att ge sig ut i skogen en varm sommarkväll och ta ett kvällsdopp i en avlägsen skogstjärn eller åka skoter där det är mycket snö och ordentlig vinter. Långkalsongerna åker på första oktober och av den tjugonde maj, så kyla är inget problem för honom.

Något han kanske inte skryter dagligen med är en dold talang han har; “Pp” är faktiskt grym på att väva mattor. Spelar han spel på sin iPhone så blir det Dracula2 och på frågan om vad han gör om tio år, svarar han direkt; -“Turnerar med Barbados!”

 

Bjorn_Card_WEB

Björn Lagerström

– killen med starka tänder!

Partillebon Björn Lagerström, eller “Benji” eller “Yoki” som han också kallas, tycker att livet är till för att avnjutas. Det görs bäst i gymmet eller i soffan om han själv får bestämma. Björn beskriver sig själv som en glad och snäll kille med taskig humor. Dessutom är han otroligt skadeglad. Sitt intresse för sång fick han under en skolmusikal i årskurs nio och sedan den dagen går han alltid omkring gnolande.

Resor är något Björn gillar. Senaste semestern åkte han till Platanias i Grekland och nästa går till Grand Canyon, Arizona USA. Vann han 10 miljoner skulle han resa runt i världen och upptäcka den på riktigt. Dessutom skulle kan gärna byta sin Peugeot 307 mot en Lamborghini Aventador.

Tekniska prylar och sport är också uppskattat.

Tack vare Youtube och Svt Play har Björn hyfsad koll på melodifestivalen och sportkanalerna. Fick han bestämma skulle Djurgården vinna SM-guld i hockey varje år. Favoritspelet på mobiltelefonen är Bear Grylls Survival run och om han hamnade på en öde ö skulle David Beckham vara en tänkbar gäst. Då skulle herr Lagerström passa på att ta reda på hur herr Beckham gör för att alltid vara populär och i ropet.

Det inte många vet om Björn är att han faktiskt aldrig haft något hål i sina tänder. Tandborsten är med andra ord hans bästa vän! En person han beundrar är Ola Salo. Texten till “It takes a fool to remain sane” är tänkvärd och något alla borde lära av tycker han. Senaste impulsköpet är ett par Humörbyxor som han budade hem från Tradera och Björns Barbadosfavoritlåt är “Se mig”.

 

Hakan_Card_WEB

Håkan Swärd

– en mygghatare som aldrig gör impulsköp!

Snäll, lugn och kanske lite seg i starten! Så beskriver Göteborgsbon Håkan sig själv. Han började spela instrument vid nio års ålder och är mestadels självlärd. När han inte spelar med Barbados så vill han helst vara hemma och ta hand om sin familj så mycket han bara hinner. Han tar gärna med familjen på semester och senaste resan gick till Kolimbari på Kreta. Nästa gång det är dags blir det Costa de Almeria i Spanien. På Håkans uppfart står en Toyota Avensis och en VW Caddy, men när han vunnit 10 miljoner så byter han ut dessa mot en Lexus. Dessutom tänker han ta pension så han kan njuta så mycket som möjligt av sin nya bil!

En person värd att beundra enligt Håkan är Keith Richards. Varför? Jo, för att karlen faktiskt fortfarande lever! En bedrift menar Håkan.

Om han hamnar på en öde ö bjuder han gärna in Shania Twain. Ensamheten kommer att se till så att hon avgudar Håkan med tiden! Det bästa med svensk vinter är att den är myggfri och det bästa med svensk sommar är att den är snöfri. Favoritappar på mobiltelefonen är Handelsbankens app och Transportstyrelsens app för trängselskatt. De är enligt Håkan oumbärliga!

Till kaffet tar han hellre en bulle än en kaka och blir det tal om fotboll hejar han hellre på Messi än Zlatan. På frågan om vilken Barbadoslåt han gillar allra mest svarar han; -”Kom hem!”

 

Barbados – Två decennium på scenen!

I begynnelsen
Barbados är ett av Sveriges mest populära dans-/showband som stått för förnyelse inom dansbandsbranschen under tjugo års tid. Mathias Lager på gitarr, Magnus Wictorinsson på trummor, Magnus Carlsson, på sång och Henrik Rubensson på klaviatur, startar på musikgymnasiet i Göteborg 1992 dansbandet Barbados. Bakom namnet Barbados fanns tanken att det skulle vara lätt att komma ihåg och dessutom leda människors tankar till sol, bad och positiva upplevelser. 1994 värvar man efter ett inhopp under tv-programmet Bingolotto, in Peter Samuelsson på bas och 1995 byts Henrik Rubensson ut mot Mattias Berggren.

Carlsson-eran
Tillsammans skapar de en dansbandspop som musiksverige knappast hört förut. De moderniserar hela dansbandbranschen och blir omåttligt populära med låtar som t ex ”Hold Me”, ”Belinda”, ”Grand Hotel”, ”Rosalita”, ”Kom Hem”, ”Se Mig”, ”Allt Som Jag Ser”, samt ”Världen Utanför”. Mellan 2000-2003 medverkar Barbados i Melodifestivalen inte mindre än fyra gånger. 2000 heter låten ”Se mig” och då når de en hedrande andraplats. Samma år deltar de i Dansbandslåten med ”Kom hem” och där räcker det hela vägen till seger. 2000 vinner även Peter Samuelsson Guldklaven för Årets basist. 2001 ställer de upp i Melodifestivalen med ”Allt som jag ser” och placerar sig återigen på andra plats och 2002 med ”Världen utanför” och hamnar då på en fjärde plats. Innan Magnus Carlsson beslutar sig för att lämna Barbados kan de stoltsera med tre grammisar, tolv guldskivor och tre platinaskivor. Under Carlssons tid har Barbados gett ut elva fullängdsskivor och tjugotvå singlar och en video.

Holmgren-eran
Att hitta en ny sångare och ersättare för den karismatiske och kompetente Magnus Carlsson är ingen lätt uppgift, men 2002 ersätts dock Carlsson med den nykläckte Fame Factory-eleven Mathias Holmgren och bandet lyckas ännu en gång komma med i Melodifestivalen 2003. Då ställer de upp med ”Bye bye” och låten kommer på en tionde plats. Samarbetet med Holmgren avslutas 2004, då han lämnar Barbados. Under Holmgrens tid släpps en fullängdsskiva och fyra singlar. Bandet väljer för en tid att vara utan frontfigur och under den tiden står Mathias Lager och Peter Samuelsson för sången. Bandet ger under den här perioden ut fyra singlar.

Lindh-eran
2005 bestämmer de sig för att knyta den rutinerade entertainern Chris Lindh till sig. Han har god scenvana och älskar att bjuda på sig själv. 2006 deklarerar Mattias Berggren att han vill kliva av och då står Barbados utan keyboardist. Lyckligtvis hittar man en snabbt en vikarie i veteranen Håkan Swärd som tidigare turnerat bakom bl a rutinerade Nick Borgens orkester. Swärd finner sig väl tillrätta i Barbados och blir kvar. 2007 beslutar sig Chris Lindh att avsluta sin tid i bandet och tillsammans hinner de ge ut en fullängdsskiva och två singlar.

Lagerström-eran
I maj 2007 meddelar Barbados att man i den unge blonde Björn Lagerström hittat Lindhs efterträdare. För ung tycker många kritiker, men Barbados har förstått att hans mogna, fina röst passar deras sound väldigt väl och beslutar sig för att ge den unge nykomlingen en chans. Nu har Björn sjungit med Barbados sedan dess och bandet fortsätter att turnera runt om i Sverige. Hittills har fyra singlar och en fullängsskiva hunnit ges ut med Lagerström som sångare och ytterligare en fullängdsskiva planeras under 2013. Den senaste skivan ”Efterlyst” har fått god kritik. Soundet är traditionellt, dansant med 60-talskänsla och den typiska Barbadostouchen!